makka moda
Podiart
Online Klub
Közösség
Bemer terápia

nordic walking túra

Bátran állítom hogy a nordic walkingosok ünnepe a túra, hiszen mi mindannyian szeretük csavarogni. Kis csapatommal bejártuk az országot, sőt határainkon túlra is rendszeresen elvisszük nordic walking botjainkat.

A nordic walking túráink jelenleg sajnos szünetelnek. Terveink szerint 2021. május végétől ismét 2 hetente buszos kirándulásokat szervezünk új nordic walking programunk keretében.

Következő nordic walking túra időpont:

2021. május 2. felétől minden 2. hét szerda (tervezett)
Helyszín: tervezés alatt
Indulás és érkezés: a XVII. kerület Pesti úti Tesco parkolójától
Részvételi díj: tervezés alatt

BEJELENTKEZÉS

KÉRLEK FIGYELJ A KÖVETKEZŐKRE:

  • Érkezz kb 15-20 perccel korábban!

  • Az időjárásnak megfelelően, rétegesen öltözködj, de ne túl melegen, nehogy  kimelegedj.

  • Csak egy kis hátizsák vagy övtáska legyen nálad. A válltáska akadályozza a kar munkáját. 

  • Főleg melegben nem árt ha van nálad pár korty víz, innivaló.

  • Ne hozz magaddal nordic walking botot, majd mi adunk. Ne is vásárolj botot, félő hogy rosszat veszel. A későbbiekben ebben is segíteni fogunk!

TUDNIVALÓK:

Nordic walking túráinkat minden alkalommal előzetesen lejárom vagy a terepet nagyon jól ismerő helyi túravezető vezeti a túrát.

Nordic walking túráink egy nap folyamán többnyire több rövidebb túrából állnak, ahol lehetőség van a fizikai kondíciónknak megfelelő távot és terhelést választani. A csapatot ismerve igyekszem tanácsokat adni erre vonatkozóan.

Fokozottan törekedj arra, hogy a túrának megfelelően öltözz. Télen is rétegesen, nem túl melegen kell öltözni. A vastag télikabát és alatta kötött pulóver nem réteges öltözködés! Praktikus viselet viszont a mellény, a softshell, lélegzős anyagból készült sportruházatok.

Nem viszek senkit hegyre sima talpú városi szabadidőcipőben (ne is említsük a gumicsizmát!), csak terepre alkalmas, erőteljesen bordázott talpú lehetőség szerint magas szárú túracipőben tarthatsz velünk. A cipő ne nyomja a lábujjadat, ne is csúszhasson előre a lábad a cipőn belül, mert az csak hosszú hetek múlva gyógyuló sérülést és fájdalmat okozhat.

Ugyan hegyen senkit nem hagyunk, de próbálj tekintettel lenni a társaidra, a választott terepen tartani a tempót. Fokozottan szoktam ezt kérni gyorsabb léptű társainktól! Ez nem teljesítménytúra, együtt indulunk, együtt érkezünk, az utolsót is meg kell várnunk, az elsők sem szaladhatnak annyira előre hogy a túravezetőt elhagyva esetleg rossz ösvényt választva eltévedjenek.

Mindenképpen egyél indulás előtt, üres gyomorral nem fogod bírni a túrát! Hozz magaddal a túra hosszának megfelelően egy kevés harapnivalót, jó ha van Nálad szőlőcukor, csoki vagy keksz. Mindenképpen legyen Nálad elegendő folyadék, víz vagy izotóniás ital.

nordic walking túra
nordic walking túra