makka moda
Podiart
Közösség

nordic walking túra

Bátran állítom hogy a nordic walkingosok ünnepe a túra, hiszen mi mindannyian szeretük csavarogni. Kis csapatommal bejártuk az országot, sőt határainkon túlra is rendszeresen elvisszük nordic walking botjainkat.

nordic walking túrák
nordic walking oktatás
nordic walking botok készleten
oktatás kártyák, online oktatás

Tervezett programjainkat a NAPTÁR oldalon találod.

Minden héten szerdán Madárdombon nordikozunk, a “csavargós” napunk pedig a péntek.
Ilyenkor felváltva nordikozunk a 17. kerületet övező gyönyörű zöld területeken,
mint pl. a Merzse-mocsár, Naplás-tó, Mátyásföldi-repülőtér, Rákosi-rétek, Városi-erdő, Rákos-patak különböző szakaszai, Szilas-patak.
Ezek a túrák 8.30-kor indulnak, és a NAPTÁR -ban találod a részletesebb információkat.
Időről időre azonban elhagyjuk házunk táját, és távolabbi területeken kirándulunk.
Ezekre a helyekre gyakran egyénileg utazik mindenki, ha közelebbi helysznekről beszélünk vagy nagyon jó a tömegközlekedés.
Sok esetben azonban autóbuszt bérelünk és egy vagy több napos túrára iundulunk, ahol többnyire csillagtúrázunk,
inkább több rövidebb túrát teszünk, mint egy hosszabbat, így mindenki eldöntheti hogy mennyit bír, mennyit vállal.
Ilyenkor változó az indulási helyszín és időpont, részletesebb infót szintén a NAPTÁR -ban vagy az alábbi gombra kattintva olvashatsz:

RÉSZLETEK

Ha a túráinkhoz csatlakoznál, érdemes feliratkoznod az egyesület hírlevelére ITT

KÉRLEK FIGYELJ A KÖVETKEZŐKRE:

  • Érkezz kb 15-20 perccel korábban!

  • Az időjárásnak megfelelően, rétegesen öltözködj, de ne túl melegen, nehogy  kimelegedj.

  • Csak egy kis hátizsák vagy övtáska legyen nálad. A válltáska akadályozza a kar munkáját. 

  • Főleg melegben nem árt ha van nálad pár korty víz, innivaló.

  • Ne hozz magaddal nordic walking botot, majd mi adunk. Ne is vásárolj botot, félő hogy rosszat veszel. A későbbiekben ebben is segíteni fogunk!

TUDNIVALÓK:

Nordic walking túráinkat minden alkalommal előzetesen lejárom vagy a terepet nagyon jól ismerő helyi túravezető vezeti a túrát.

Nordic walking túráink egy nap folyamán többnyire több rövidebb túrából állnak, ahol lehetőség van a fizikai kondíciónknak megfelelő távot és terhelést választani. A csapatot ismerve igyekszem tanácsokat adni erre vonatkozóan.

Fokozottan törekedj arra, hogy a túrának megfelelően öltözz. Télen is rétegesen, nem túl melegen kell öltözni. A vastag télikabát és alatta kötött pulóver nem réteges öltözködés! Praktikus viselet viszont a mellény, a softshell, lélegzős anyagból készült sportruházatok.

Nem viszek senkit hegyre sima talpú városi szabadidőcipőben (ne is említsük a gumicsizmát!), csak terepre alkalmas, erőteljesen bordázott talpú lehetőség szerint magas szárú túracipőben tarthatsz velünk. A cipő ne nyomja a lábujjadat, ne is csúszhasson előre a lábad a cipőn belül, mert az csak hosszú hetek múlva gyógyuló sérülést és fájdalmat okozhat.

Ugyan hegyen senkit nem hagyunk, de próbálj tekintettel lenni a társaidra, a választott terepen tartani a tempót. Fokozottan szoktam ezt kérni gyorsabb léptű társainktól! Ez nem teljesítménytúra, együtt indulunk, együtt érkezünk, az utolsót is meg kell várnunk, az elsők sem szaladhatnak annyira előre hogy a túravezetőt elhagyva esetleg rossz ösvényt választva eltévedjenek.

Mindenképpen egyél indulás előtt, üres gyomorral nem fogod bírni a túrát! Hozz magaddal a túra hosszának megfelelően egy kevés harapnivalót, jó ha van Nálad szőlőcukor, csoki vagy keksz. Mindenképpen legyen Nálad elegendő folyadék, víz vagy izotóniás ital.

nordic walking túra
nordic walking túra