Hívj!

Ha nem érsz el, órám van. Visszahívlak!

Küldj emailt!

1-2 napon belül válaszolok

Postacím

Kovács Krisztina ev
1173 Budapest 517.u.25.
adószám: 59343954-1-42

Írj nekem!

  Itt találsz meg – Szólj ha jössz!

  Vélemények

  Azzal kezdeném, hogy hatalmas élmény volt számomra a múltkori óra, sosem gondoltam volna magamról, hogy valaha eljutok idáig, főleg nem, hogy 3 óra alatt. 🙂 Ahhoz képest, hogy eddig rettegtem a víztől, most alig várom a következő gyakorló órát.
  Eszter

  Felnőtt úszótanfolyamon vettem részt Krisztánál. Mivel egyetlen úszómestert sem ismerek, az interneten kerestem, szubjektíve, naivan választottam. Azért Őt, mert a holnapja meggyőző: korrekt, alapos, logikus, naprakész. Mázli. Már tapasztalatból tudom, hogy ezek a jelzők Őrá igazak. Biztos lehetsz, hogy amit ezeken az oldalakon olvasol, azt fogod kapni: profi edzőt, jó pedagógust, közvetlen embert, személyes odafigyelést — nem mellesleg tudást, magabiztosságot!

  Kriszta azt ígéri, megtanít úszni. Állítom, megtanít. Ha meg akarsz tanulni, és bízol Benne, akkor is elhiszed, hogy ”fog az menni”, mikor épp pánikkal / gyűlölettel gondolsz a víz bármely formájára, akkor végül valóban fog menni.

  Hadd idézzek két gyakran ismételt utasítást. Az egyik, hogy ”a fej irányítja a mozgást”. Hogy ez technikailag, a vízben mit jelent, megmutatja. Átvitt értelemben szerintem annyit, hogy ha vágysz az úszásra, le kell menni az uszodába a szakemberhez. Vidd a kérdéseid, a bizonytalanságod! Válaszolni fog, segíteni. Másik fontos szabály, hogy ”a vízben nincs kapkodás”. Az ember lebeg a vízben, mert a fajsúlyuk nagyjából azonos, ez tiszta fizika, nem tálentum kérdése. A lebegésből mitől lesz úszás? Ahhoz kell a tanfolyam, megtanulni. Megtanulod! Mennyire könnyen, gyorsan? Tőled függ. Akkorra fog sikerülni, amikorra levetkőzöd a víztől való félelmed, és főleg a kudarctól, a cikiség érzésétől való szorongásaid. Elengeded magad, és meglepődsz: a szép, kényelmes lassú tempókkal megerőltetés nélkül haladsz előre! Jó szívvel ajánlom Kriszta óráit. Köszönöm a lehetőséget.

  Spitzer Tamás

  Örülök, hogy megismertem Krisztát!

  Tőle tanultam meg háton úszni, amire nyaki csigolya problémám miatt nagy szükségem volt.

  Nagyon kedves, türelmes oktató.

  Most a Nordic Walking technikáját tanulom segítségével

  A közös kirándulásokon újra élvezhetem, a fiatalon annyira szeretett túrákat. / 75 éves múltam /

  Dr Dancs Gaabriella

  köszönetet szeretnék mondani Neked és minden egyes társamnak is, aki a mai napon a vizi nordic-walking tornán részt vett. A váll-gyakorlatokért és a kiemelt figyelemért, amit irányomban tanúsítottál. A társaknak, akik hősiesen végezték a váll-gyakorlatokat is. Most már elmondhatjuk erős váll a “Nagyik válla”.  Mindenkinek jó nyaralást kívánok.

  Évi

  Kedves Kriszta!

  Szeretettel tudatom,hogy a csontsűrűség mérés kimutatta, a csontállományom lényegesen jobb, mint az előző években.

  Köszönö, hogy Általad megismerhettem ezt a könnyen űzhető sportot. Az eredmény arra sarkall, hogy minden nap használjam a botokat.

  Szivélyes üdvözletem: Komoróczki Andrásné Zsuzsa

  Komoróczki Andrásné Zsuzsa

  Én rendszeresen mozgok, reggelenként és este jógázok, meditálok, minden nap legalább egy órát sétálok a kutyámmal, túrázni járok hetente. Szeptember óta vagyok nyugdíjas és mint ilyen fontosnak érzem az aktivitás fenntartását, sőt növelését, hiszen idő van… (van?)

  Az egészségem a fentiek miatt és a vegetáriánus bio táplálkozás miatt rendben van, problémám a könyökömmel van, de nem akarom elkiabálni, október óta, mióta nordicozok veled és mostmár naponta, lényegesen javult a helyzet. A térdem pedig egyáltalán nem fáj, még időváltozásra sem.

  A társaság is fontos, mostanában bekapcsolódtam többféle csapatba is, a nordicos társaság, talán épp a rendszeres mozgás miatt, friss testileg és szellemileg is, szimpatikus emberekkel ismerkedtem meg. Sok érdekes és fontos információhoz is jut az ember – hol lehet tornázni, úszni, milyen az aquafitnes, mit hol kapni, ki vállal kutyamegőrzést nyaralás idejére és ki ismer megbízható ingatlanközvetítőt és sorolhatnám.

  Nem tudok negatív dolgot mondani, mert szerintem rendben van így minden és nem tudom eléggé megköszönni neked a munkádat.

  Jó lenne valahogy megoldani, hogy az “aktívak”, akik nem érnek rá szerda délelőtt ott lenni, kipróbálhassák a nordicot, ezen gondolkodom.

  Szép napot kívánok!

  Anikó

  Ha elszántad magadat, hogy márpedig Te megtanulsz úszni, bátran, és bizalommal fordulj Krisztához! Én 16 évesen majdnem belefulladtam a Balatonba a part mentén, 40 centis vízbe. Ezzel el is dőlt a sorsom, bokáig érő vízben már halálfélalmem volt. A strandon én voltam a csomagmegőrző, mert este úgy mentam haza, hogy nem voltam a vízben.De mindig irígykedve, sóvárogva néztem az úszókat. Aztán gondoltam egy nagyot és merészet, és hosszas keresgélés után jelentkeztem Krisztához. Az első néhény óra után magam sem hittem, /csak nagyon akartam/, hogy én úszni fogok, de megtörtént a csoda. Azóta befejeztem egy 10 órás tanfolyamot, és ma már vidáman , félelem nélkül megyek a vízbe. Remélem, nemsokára az unokámat is vihetem hozzá-senki máshoz- hogy megtanítsa úszni. Neked is sikerülni fog, csak bízzál magadban, és Krisztában. Nagyon türelmes, erőt, reményt, és bizakodést ad, folyton dicsér, de szól, ha nem jól csinálod. Bátorságot, és sok sikert! Anna

  Vígh Péterné

  Nagyon szépen köszönöm még egyszer a tavalyi úszásoktatást, nagyon sokat javult a derekam is, és ezáltal vissza is tudtam újra menni edzeni.

  Róbert

  – 2010 óta vagyok nyugdíjas, és 10 éve kerületi lakos.

  – Aktív munkavégzésem mellett Rákoskeresztúrra csak szinte aludni jártam. Közvetlen szomszédjaimon kívül az új lakókörnyezetemben senkit nem ismertem.

  Egészség megőrzése, ellenálló képesség növelése mellett, új ismerősök szerzése hasonló korosztályban.

  – Kb. 18 éve rendszeresen heti 2 alkalommal 1-1 órát testnevelő irányításával (jelenleg pilátes) tornázom, zárt teremben. A nordic testmozgás szabad levegőn történik, ami a mozgás mellett különösen hatékony a szerveink friss oxigénnel történő ellátásában.

  – A közelmúltban visszér műtétem volt, köztudott, hogy a láb aktív mozgása igen jó hatással van a keringés élénkítésében, a sok jó hatás mellett.

  – Nem elég a betegségek megelőzése érdekében, csak a propaganda, hanem aki tenni is akar az ügyért, annak a törekvését is el kell ismerni, támogatni.

  Anonim, nyugdíjas

  –Azért kezdtem nordic walkingozni, mert rendszeres szabadban lévő sportolási lehetőségre vágytam társaság keretében. Már a munkám mellett is meg akartam ismerkedni ezzel a sporttal, amiről az interneten olyan sokat olvastam Továbbá az orvosom is javasolta, hogy a II tipusú diabetesem miatt rendszeresen sportoljak, mivel eddig ülőmunkát végeztem. Tavaly nyáron mentem nyugdíjba és nagyon örültem, hogy az otthonomtól nem messze ilyen sportolási lehetőségre találtam és új emberekkel ismerkedhettem meg. Nagyon jó időpontban is volt, mert a nyugdíjasok meg tudják oldani, hogy napközben ráérjenek Igy az inaktív nyugdíjas létemet aktívabbá tehettem.

  — Nagyon jól szervezett, barátságos légkörben szakszerű edzői irányítás mellett sajátíthattuk el a NW-t. Az edzések mellett Kriszta további kirándulási lehetőséggel is igyekezett megszerettetni a NW-t, ami szerintem teljes mértékben sikerült. Igen nagy tömegek ismerhették és szerethették meg a mozgás örömét.

  — Amióta járok NW-ozni, sokkal jobban érzem magam. Vidámabb vagyok és a közérzetem is jó. A súlyom is csökkent 4 kg–al, ami biztos látszódni fog vizsgálati eredményeken is. Persze ehhez további NW edzésekre is szükségem van, amit biztosan folytatni fogok.

  – A hétvégén a férjemmel is elmegyünk NW-ozni a környékünkön. Hetente a NW-on kívül még naponta 1/2 órát szoktam szoba biciklizni. Tavasztól-őszig pedig kerékpározok a szabadban és heti 1 alkalommal szoktam 1 órát teniszezni, valamint elég gyakran megyünk kirándulni a hegyekbe.

  — A sík terepen történő NW edzések mellett jó lenne a hegyekbe (Gödöllői dombság) is NW-ozni.

  Liz
  Nagyon szuper volt a mai úszás oktatás! Ha lehet azért még repetáznék valamikor!
  Kriszti

  Az órák alatt sikerült ráérezzem,hogy a víz nem az ellenségem és felnőttként sem ciki megtanulni úszni.:) Gyermekkori rossz élményem ellenére egész jól haladok,ami Krisztának köszönhető!Köszönöm!

  Hodos Kata

  57 évesen friss nyugdíjasként eltökéltem, hogy a gyerekkorom óta tartó – rossz emlék miatti – víziszonyomon úrrá leszek, megtanulok úszni. Tudom, hogy egészségi állapotom megőrzésében, sőt, javításában is a rendszeres mozgás sokat segíthet. Most már időm is van erre, és nem hátrány az sem, ha egy új közösségben megtalálhatom a helyem, ezáltal teljesebbé válhat az életem. Nekem már nem való az intenzív fizikai megterhelést jelentő mozgás (aerobik, stb.), ezért is döntöttem az úszás mellett. Az úszástanulást egy másik kerület uszodájában kezdtem. Félelemérzetem miatt az ottani oktatóm megszenvedett velem, mire bemerészkedtem a mélyvízbe. Sajnos, a további órákon sem mert a vízbe engedni segédeszközök nélkül (deszka, „kukac”), ezért a tanulásom megrekedt. Ekkor úgy éreztem lépnem kell, másik oktatót kell keresnem, aki nem csak tudást, de önbizalmat is táplál belém, illetve ő maga is bízik bennem.

  Kerületi lakosként nem volt nehéz Krisztára találnom, és utólag bevallva nagyon sajnálom, hogy mindez nem előbb sikerült. Az első óráján megtanította nekem, hogy az egyik legfontosabb, hogy magamban bízzak. Persze ő is ott volt, számíthattam rá bármikor, és ennek köszönhetően elfelejthettem az összes addigi félelmemet. Mindvégig rendkívül empatikus volt, de azért az órát „kézben tartotta”, a fejlődésem érdekében minden várható, ill. rendkívüli helyzetre is felkészített. Minden óráján tanultam valami új dolgot, ami sikerélményt nyújtott, ehhez éreztem a bizalmát, ami alapján az aktuális feladat elvégzésére képesnek tart. Hát akkor én miért félnék?

  Megtanultam a mellúszást, ez óriási boldogsággal tölt el, és ez életem egyik olyan „igazi nagy pillanatává” vált. Mindezért hálás vagyok Krisztának, nélküle ezt nem érhettem volna el. További munkájához nagyon sok sikert, jó egészséget és magánéletében is nagyon sok boldogságot kívánok Neki.

  Kovácsné Szőlős Éva

  Csodálatos szerdánként a Nordic Walking edzés, nagyon jót tesz az ízületeimnek. Kriszta nagyon jól csinálja az edzéseket, már várom a szerdát. Ezt folytatni fogom, a következő lépés az úszás megtanulása lesz. Köszi Kriszta

  Papp Jánosné, nyugdíjas

  Szeretnék köszönetet mondani, amiért olyan lelkesen és lelkiismeretesen szervezted meg, istápolod és tanítod az „örökifjú” nagyanyók és nagyapók nordic walkingos csapatát!

  Nagy örömmel vártam a szerdai napokat, lelkesen készültem és vettem részt az edzéseken. Először kissé féltem, hogy nem fogom bírni, de legnagyobb meglepetésemre bírtam és élveztem is a mozgást! Jól sikerült kirándulásaink is voltak a szerdai edzéseken kívül. Annyira jó érzés volt várni a szerdákat, hisz a mozgáson kívül egy jó társaság tagja is lettem és jó tartozni ebbe a csapatba!

  Büszkén újságoltam ismerőseimnek, családtagjaimnak, hogy milyen sportos nagymama is vagyok mostanában! Korábban ugyanis soha nem sportoltam még, de ideje volt elkezdeni! Amivel kezdtem: Krisztina, megtanítottál úszni is a nyáron! Nem kis teljesítmény az sem az én koromban, de már gyerekkorom óta szerettem volna megtanulni (úgy látszik, most jött el az ideje annak is).

  Érzem is, hogy jót tesz nekem a mozgás!

  S ami miatt köszönettel tartozom:

  Egy hónappal ezelőtt agyi infarktusom (stroke) volt. Orvosaim szerint azért „úsztam meg” viszonylag szerencsésen, mert koromhoz képest (71 év) az átlagnál edzettebb fizikai állapotban vagyok. Ennek oka (meggyőződése szerint) a jó levegőn végzett, rendszeres mozgás, a nordic walking volt. A kórházi orvosom javasolta, hogy pár hét múlva kezdjem meg újra az edzéseket.

  Szívesen mennék Veletek ismét!

  Addig is üdvözletemet küldöm Nektek, és nagyon várom a legközelebbi közös túrát.

  Szemerédi Istvánné Kató néni, Your Content Goes Here

  Novemberben a Hírhozóban láttam meg a programot, a lapot kedden kaptam meg és már másnaptól és azóta is szerdánként folyamatosan járok nordikozni és külön kiránduláson is voltam. Már első alkalomtól érzem hangulatjavító hatását. Zárkózott vagyok, nehezen ismerkedek, tehát nem a társaság miatt – hanem kifejezetten a mozgás öröme miatt járok. Amit először tapasztaltam, hogy a kabát ujját könnyedén le tudom venni, ami korábban gondot okozott, tehát már tudom a vállaimat mozgatni. A torna már iskolás koromban sem tartozott a kedvenceim közé. Itt a csoporttal a tornát szívesen csinálom és mindig érzem, hogy egy kicsit mindig jobban megy. Jól átmozgat minden porcikámat. Valószínűleg Kriszta- ez a te érdemed. Életvitelemen úgyis változtatni akartam egy egészségesebb életmód irányába, szeretném, ha ez a lehetőség sokáig megmaradna.

  Elek Sándorné
  Nagyon hálás vagyok a múlt heti úszásoktatásért! Sosem éreztem még magam ilyen jól a vízben, igazi élmény volt! 🙂
  Adrienn

  köszönöm a szerdai oktatást (gondolni sem mertem volna, hogy idáig jutok az úszásban egy nap alatt)

  Olga

  3 hónapja járunk nordic wolkingra férjemmel, akit egyébként nagyon nehéz kimozdítani otthonról.Sok örömünk van benne, 2-3kg-t fogytunk,kötött izmaink fellazultak, a kezdeti izomláznak már semmi nyoma.Sok szeretettel gondolunk Rád, és köszönjük a lehetőséget.

  Bukucs Györgyné Ibolya

  Amióta nordicozok, sokkal jobb a közérzetem, a vérnyomásom és a pulzusom szinte hihetetlen, tökéletes lett. Fogytam 15 kg-ot (diétáztam is), ennyit fogyni még sosem sikerült. Ez a sport kifejezetten jót tesz az ízületeimnek a csontjaimnak is. Azóta amióta nordicozok, nem kellett fájdalomcsillapítót bevennem. A jó levegőn való kirándulások és a jó társaság kedvemre való. Nagyon sajnálnám, ha ez a lehetőség megszűnne. Sok nyugdíjas nagymamát és nagypapát sikerült megmozgatnod és az egészséges életmód felé irányítani.

  Köszönet Neked.

  Villányi Józsefné

  Szia Kriszta!

  Gratulálok a tv-ben történt szereplésedhez! Ma reggel láttalak a Szabadidő-ben. Gyakorlatilag a nordic volt a műsor fő témája, Veled a főszerepben, erre volt ráfűzve a műsor többi része.

  Azt hiszem, a többiek nevében is kijelenthetem, hogy büszkék vagyunk arra, hogy Tőled tanulhatunk, és Te vezeted a többi edzéseinket is.

  Almási Erzsi

  Felnőtt úszás oktatáson vettem részt a Krisztánál .Utolsó lehetőségnek éreztem ,hogy leküzdjem a pánikot .Sikerült,nagyon emberi ,kiváló szakember.Azóta egyedül is el merek járni úszni ,s gyakorlok pontosítom mindazt amit tőle tanulta.Judit

  Rendi Judit

  Mint egykori sportoló, 68 évesen is igénylem a mozgást. A gyaloglás kevéssé intenzív, a futás túlságosan megterheli az ízületeket, és egyik sem dolgoztatja a felső testet. Ezért örültem mikor rátaláltam a nordic walkingra amely minden vonatkozásban ideális sport. Először a Normafához jártam. Kistarcsai lévén két órás edzéshez négy órát kellett

  utaznom. Gyerekeim, és unokáim XVII. kerületiek. Ők hívták fel a figyelmemet, hogy a Rákosmentén is lehetőség van az északi gyaloglás szervezett formában való gyakorlására. Azon felül, hogy az utazási idő negyedórára csökkent, lelkes közösséget találtam. Fél éve heti két alkalommal veszek részt szervezett túrákon. Vérnyomásom, testsúlyom csökkent, közérzetem, munkaképességem javult. A nordic walking Rejtő után szabadon “idős korban nélkülözhetetlen.”

  dr K.Mihály , Kistarcsa

  Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy megtanulhatok nordic walkingozni, sőt heti rendszerességgel részt vehetek az edzéseken. Elsőalkalomtól kezdve megszerettem ezt a sportot, mert fizikai állapotom is lehetővé teszi hogy „nordikozzak”. Mivel ízületi problémáim vannak az a tapasztalatom, hogy ez az edzés segített a mozgásban, kicsit könnyebb már a huzamosabb gyaloglás, kevésbé merev a csípőm, lazábbak a lábaim, jót tesz a hátamnak.

  Sajnos cukros vagyok, ezért a rendszeres testmozgás az orvos szerint nagyon fontos. Így ha tehetem minden alkalommal eljárok a foglalkozásokra és egyre könnyebbnek érzem azokat, kevésbé fáradok el. Ha egy-egy alkalommal kimarad az edzés már hiányzik.

  Ezen kívül a koromnak megfelelő tornán veszek részt. (alkalomadtán gyógytornán, melyet a reumatológus ír elő).

  Nagyon szeretném, ha továbbra is megmaradna ez a lehetőségünk a rendszeres mozgásra. Egyben köszönöm Kovács Kriszta edzőnek a segítséget, a bátorítást és a bíztatást, így mindig azzal a jó érzéssel vehetek részt a foglalkozásokon, hogy tettem valamit az egészségemért.

  Sugár Ivánné
   Anyu nagyon szeretett Hozzád járni, én is csodáltam, hogy mennyire ragaszkodott az óráidhoz, minden mozgási nehézsége dacára. Biztos, hogy nagyon elfogadó és támogató közeget tudtál teremteni az órákon, hogyha Anyu ennyire megszerette. Mindig újságolta, hogy mennyivel könnyebben mozog, itthon is csinálta, gyakorolta a mozdulatokat, gyakorlatokat, és mindig mondta, hogy mit mondtál, hogy kell csinálni valamit. Sokat számított Neki, hogy odafigyeltél rá, megértő voltál vele, minden alkalommal hazahozta ezt az odafigyelést, és nagyon jól esett neki.
  Köszönöm, hogy türelmes voltál vele, hogy időt és energiát szántál rá, hogy figyelj Rá.
  Hálásan köszönöm a többi idős gyakorló nevében is, hogy rájuk szánod a figyelmedet és támogatod őket, nagy szükségük van rá, és minden kedvességed megérkezik.
  További jó munkát, és főként jó egészséget kívánok,
  Ildikó

  Szia Kriszta! Örülök hogy találkoztam veled. Próbálgatom amit tanultam.Szép a tenger. Minden jót kívánok neked,a mielőbbi viszontlátásra! Ilus

  Ilus

  Minden kedves előkészítőnek, szervezőnek, lebonyolítónak köszönöm a vasárnapi nowathlont. Nagyon jól éreztem magam, új barátokra is leltem!

  Mojzes Adrienn
  Kedves Kriszta!

  Szeretnék jelentkezni a következő órára is! Nagyon jó élmény volt a tanulás! Köszönöm

  Iza

  Nagyon köszönöm Neked még egyszer a mai napot!!! Nagyszerű volt a 3 óra és csak úgy repkedek az élménytől! Néha csak egy kicsi apróság hiányzik de azt a legnehezebb kijavítani, megoldani… Neked ez ma mesterien sikerült! Sosem gondoltam volna, hogy a víz alatt lesz egyszer úszás közben a fejem 😀 Egyszerűen szuper voltál! Szép estét Neked!

  Veronika

  Sziasztok!

  Aki még nem próbálta az aqua-nordic-ot, nem tudja, mit hagyott ki!

  Az Európai Sporthét keretében szeptember 11-én kipróbálhattuk. Szenzációsnak tartom! Jól megmozgat, ízület-kímélő módon. Túlsúlyom ellenére nem fáradtam ki, pedig utána még egy kis izomlázam is volt. Kriszta remekül kitalálta és egymásra építette a mozgástípusokat. Köszönjük! Remélem, lesz még folytatása, Kriszta, rám számíthatsz, megyek.

  Barsi Erzsébet

  Kriszta megtanított úszni. Ezen a nyáron unokámmal együtt úsztam – végre – a mély vízben. Köszönöm Kriszta!

  Havrán András
  Köszönöm a tegnapi foglalkozást és a kedves, biztató szavakat!  Jól esett.
  Üdvözlettel,
  S.Zsné L. Terézia (72 éves)
  Terézia

  “AZ ÉLET TÚL RÖVID AHHOZ HOGY ROSSZ BOROKAT IGYUNK”

  Tartja a mondás.
  Szerintem túl rövid ahhoz hogy ne élvezzük minden pillanatát.
  Nem érdemes bakancslistára “írni” feladatokat, most valósítsd meg az álmaidat!
  Tanulj meg úszni, szánj időt önmagadra, legyen fontos az énidő.
  Tegyél ma is önmagadért és egészségedért, hogy szép legyen a holnapod.
  Hogy LEGYEN holnapod.