makka moda
Podiart
Közösség

Inbody testösszetétel mérés

Évek óta rendszeresen használok Inbody testösszetétel-mérő készüléket. A testösszetétel mérés segít edzői munkámban és remek motivációs eszköz a fogyni és erősödni vágyók számára.

 • egyéni megbeszélés szerinti időpontokban (a mérést reggeli órákban javasolt végezni)

 • mérés tanácsadással 7000.-Ft/fő

 • javaslom sportolóknak, testépítőknek, életmódváltóknak, fogyókúrázóknak, diétázóknak

 • Igény szerint cégekhez, klubokhoz is kiszállunk

Megközelíthető:

 • 67 autóbusszal az Örs vezér teréről

 • 202E autóbusszal a KÖKI-ről

 • 198 autóbusszal Pestszentlőrinc irányából (XVIII. kerület)

 • ingyenes parkolási lehetőség a helyszínen

Helyszín:

Online időpontfoglalás

HASZNOS TUDNIVALÓK A TESTÖSSZETÉTEL-MÉRÉSRŐL

Amit a fürdőszobai mérleg nem, de az Inbody testösszetétel-mérő készülék lát

Néhány éve rendszeresen végzek Inbody testösszetétel mérést készüléket. Ez a készülék anélkül szolgáltat adatot, hogy ehhez a résztvevőknek meg kellene izzadniuk, esetleg tűszúrás érné őket. Az Inbody testösszetétel mérő készülék használata gyors és egyszerű.

A páciens feláll egy mérlegre, melynek karjai és talpi  érintkezője egy gyenge elektromos jel segítségével 4 ponton érzékel és mér. A mérés lényege, hogy szervezetünk különböző szövetei más és más sebességgel továbbítják az áthaladó gyenge elektromos jelet. Képet ad arról, hogy a súlyunk, legyen az alacsony-normál-magas, miből áll?

 • Milyen az izomszövet és a zsírszövet aránya?
 • Mennyi vizet tartalmaz a szervezet?
 • Ha van túlsúly, az mely testrészen jelentkezik elsősorban – kimutatva ezzel az esetleg meglévő, jelentős egészségi kockázatot hordozó alma-típusú elhízást.
 • Szembesít azzal, hogy az izomzatunk megfelelően erős-e testméretünkhöz,
 • hogy melyik testtájon észlelhető izomhiány.

Inbody testösszetétel mérés a szakembereknek

Szakember a szolgáltatott adatokból előre prognosztizálhat olyan, életvitelt erősen befolyásoló folyamatot, hogy pl. egy alsó végtag izomgyengeség hosszútávon okozhat pl. önellátási problémákat (pl. karosszékből való önálló felállás, bevásárlás lehetetlensége) vagy egy felső testtájon lévő izomhiány oka lehet egy hajlott testtartásnak, gerinc-deformációnak, előreesett hasnak, derékfájdalomnak.

Inbody és aktív időskor

Mindennapjaimat a szenior korosztály testi nevelésével töltöm. Azt tapasztalom, hogy mai napig “lyuk van” a hazai szabadidősport-fitnesz palettán. Nincsenek ugyanis olyan fitneszklubok, szolgáltatók, akik a szeniorok speciális igényeiknek tudnának megfelelni. Bízom benne, hogy a jövőben ez is változni fog.

Hétköznapjaimban egy “válogatott” csapat vesz körül, olyan szeniorok, akik már ráléptek az egészséges életmód ösvényére, személyes példájukkal is hatást gyakorolnak környezetükre. Azonban sokan vannak olyanok, akik még az időskori mozgás szükségességével sincsenek tisztában. Az Inbody Testösszetétel mérés  segít abban, hogy szembesítsük a vizsgálaton résztvevőket testalkatukkal, mely hosszú távon betegségek kiváltó oka lehet. A mérés szerepe így a prevenció, azaz megelőzés terén óriási.

Inbody testösszetétel-mérő készülék használata

Az Inbody testösszetétel mérés szinte bárhol végrehajtható, csak néhány percet vesz igénybe. Tapasztalataim szerint az emberek szívesen részt vesznek ilyen fajta vizsgálaton, a szakember számára pedig támpontot szolgáltat a további vagy kezdő edzéstípus kiválasztásában. A vizsgálat rendszeres elvégzésével pedig a korábbi edzésmunka, életvitel-beli változtatás kimutatható, dokumentálható.

 • a vizsgálat nem fájdalmas
 • nem invazív (azaz nem jár tűszúrással)
 • gyorsan elvégezhető
 • rendszeresen megismételhető.

A testösszetétel mérésen résztvevők azonnal megkapják eredményeiket papíron, értelmező táblázattal. Azonban lehetőség van és szükséges is közösen vagy egyénileg kiértékelni az eredményeket.

Hogy történik a testösszetétel-mérés az Inbodyval?

A páciens feláll egy mérlegre, melynek karjai és talpi  érintkezője egy gyenge elektromos jel segítségével 4 ponton érzékel és mér. A mérés lényege, hogy szervezetünk különböző szövetei más és más sebességgel továbbítják az áthaladó gyenge elektromos jelet. Képet ad arról, hogy a súlyunk, legyen az alacsony-normál-magas, miből áll?

 • Milyen az izomszövet és a zsírszövet aránya?
 • Mennyi vizet tartalmaz a szervezet?
 • Ha van túlsúly, az mely testrészen jelentkezik elsősorban – kimutatva ezzel az esetleg meglévő, jelentős egészségi kockázatot hordozó alma-típusú elhízást.
 • Szembesít azzal, hogy az izomzatunk megfelelően erős-e testméretünkhöz,
 • hogy melyik testtájon észlelhető izomhiány.

Gyakorlati tudnivalók a testösszetétel-mérésről

A testösszetétel-mérést elsősorban a reggeli órákban végezzük. Mérést ugyanis ideális esetben éhgyomorra kell végezni. A bevitt táplálék és folyadék ugyanis módosíthatja a mérés eredményét. A mérést mezítláb végezzük, tehát a praktikus viselet a nadrág-zokni, a szoknya sem rossz, de ez esetben a harisnyanadrágot le kell venni. Más ruhadarabot nem kell levenni, de a nehéz ruházatot érdemes kerülni, mint bármilyen mérésnél. Ha valaki fehérneműben szeretne hogy mérjük, ennek nincs akadálya. A mérés során a testen fém nem lehet így az ékszereket, szemüveget, piercinget, karórát el kell távolítani, le kell venni. Szájüregi kiegészítők maradhatnak. 🙂
Pacemakerrel élők a mérésen nem vehetnek részt. Kismamák a mérésen csak saját felelősségre, kifejezett írásbeli kérésre vehetnek részt, a mérés során a szervezeten áthaladó gyenge áram magzatra gyakorolt hatása nem ismert.

Kihelyezett mérés

Munkatársaimmal vállaljuk Inbody testösszetétel-mérést és kiértékelést akár vidéki helyszínen is, az Önök cégénél, klubjában, egyesületénél is megoldható. A mérés lebonyolításához két kisebb (min. 12 m2) helység szükséges.  A mérésről készült vizsgálati lapot a résztvevők megkapják, szükség esetén az ismételt mérések eredménye összehasonlítható. 1 óra alatt kb. 10 fő mérése és eredményeinek kiértékelése oldható meg.

Inbody az aktív, egészséges életmódért

Az eszköz használata motiválóan hat az egészséges életmód irányába még éppen csak kacsingató szeniorokra. Segít felhívni a figyelmet a sportolás fontosságára. A sportolást elkezdők vagy rendszeresen sportolók esetében az ismételt mérések visszajelzést adnak az elvégzett edzésmunkáról, életmód-váltásról. Hiszen Inbody használata remek “dopping”, motivációs eszköz.

Amikor valaki új dologba kezd, pl. sportolni kezd, az első lépések megtétele mindig a legnehezebb. Amíg egy jövőbeni aktív, sportos szenior feláll a fotelből, s kimegy az előszobába, hogy cipőt húzzon, s elinduljon első szenior edzésére, az út nagyon hosszú és nehéz. A testösszetétel-mérő eszköz segítséget nyújt az első lépések megtételében is, de a folyamatos kontrollban is jelentős a szerepe.

Segíti egy diéta ellenőrzését illetve az elvégzett edzésmunka értékelését is. Kimutatja, ha okos diéta helyett koplalás történt. Kimutatja a lokális izomhiányt, s egy szakember ezt rögtön hétköznapira fordítja: ha gyenge a felsőtested, rossz lesz a tartásod, fájni fog a hátad, derekad. Vagy már fáj is?

BEJELENTKEZÉS fix időpontra
Egyéni időpontot kérek

Amióta saját készülékkel rendelkezünk, rendszeres mérésre van lehetőségünk, mely folyamatos visszajelzést ad az elvégzett edzésmunkáról, az esetleges diéta minőségéről, az életmódváltás sikeréről. Nélküle kontroll nélkül, sötétben tapogatózunk.

Szia Kriszti!

Nagyon köszönöm a biztatásodat, a testösszetétel méréseket.
Olyan boldog vagyok, hogy látható az eredmény! 4,2kg-t fogytam és minden értékem javult! Az inbody score (jobb sarokban fenn) 66/100 ról 72/100 lett.  A pocakomon a szegmentált zsírtömeg 16,3 kg-ról 13,8 kg-ra  311,1%-ról 262,4%-ra változott.
Bocs, hogy ezekkel az adatokkal  terhellek, de olyan büszke vagyok! Tehát hajrá tovább.
Még egyszer köszönöm a segítségedet. (Az is  nagyon hajt, hogy mit szólsz majd hozzá ha sikerül javítani az értékeket.) Nélküled ez nem menne.

Borbála komolyan vette legutóbbi diétás programunkat, s igyekezett faragni a súlyából. A diétás időszak elején és végén Inbody Testösszetétel-mérő készülék használatával ellenőriztük a testsúly- és testösszetétel változását. Borbála büszkén állt a mérlegre. Dicséretben azonban aznap nem volt része. Első kérdésemmel rögtön “telitalálatom” volt: Borikám, koplaltál?
Ugyan a mérleg a súly csökkenését mutatta (-2 kg), de azt is kimutatta, hogy a súlyvesztés izomból és nem testzsírból történt. Borika a mérlegelés közeledtével “belehúzott”, s szinte alig evett. A szervezet fehérjehiányát az izomszövet bontásával csökkentette. A diéta így nem volt eredményes, mert a testzsír ugyanakkor minimális emelkedést mutatott.

Liza a mérésre kicsit megszeppenve érkezett, hiszen igyekezete ellenére nem igazán változott a súlya az elmúlt időszakban. Pedig rendszeresen járt edzésekre, sőt otthon is többet mozgott, s átalakította étrendjét is. A mérleg változatlan testsúly mellett csökkent testzsír és növekedett izomtömeget mutatott. Kérdésemre elismerte, hogy tényleg lazák már a nadrágjainak a dereka, de gondolta, ez nem számít. A következő mérésen már a súlya is alacsonyabb volt.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Túlsúly és nordic walking - fogyj vidáman!

Túlsúly és nordic walking -fogyj vidáman!

A rendszeresen végett nordic walking edzés segít egészségünk megőrzésében és jó néhány, ma már népbetegségnek számító állapot javításában. Szóval túlsúly ellen nordic walking, hajrá!

túlsúly és nordic walking

EZ IS ÉRDEKELHET:

Eredményes fogyókúra és alakformálás testösszetétel-mérés segítségével

Eredményes fogyókúra és alakformálás testösszetétel-mérés segítségével

Nem érzem magam fogyókúrás szakembernek, nem vagyok dietetikus sem. De olyan hölgyekkel dolgozom, akik küzdenek az évek alatt felrakódott plusz kilókkal, mi több rajtam is van egy-kettő…