Hogyan fogytam le Karácsonykor?

Hírlevél feliratkozás

  Mérlegelés az utolsó szenior torna órán.

  2016. december 8-án tartottam az év utolsó torna óráját, nem kis gonoszsággal fogadva tanítványaimat. Egy mérleget vittem magammal, arra kérve őket, játsszanak velem! A kérésem annyi volt, hogy az óév utolsó óráján mért súlyunk az újév legelső óráján legrosszabb esetben ugyanannyi legyen, ne emelkedjen. Ha azt mondom, kitörő lelkesedéssel csatlakoztam a játékhoz a csajok, akkor nem mondok igazat.

  Mi lesz velem?

  Innentől kezdve azonban az én fejem is fájhatott: mégiscsak milyen ciki az ha pont az edző tér vissza kigömbölyödve.

  A karácsonyi előkészületek idején azonban sok időm nem volt ezen töprengeni, hiszen a feladatok sodortak. Azonban eljött a karácsony hete, s kén kezdtem aggódni, mi lesz Karácsonykor? Hogy úszom meg a nagy evéseket s hogy állok ellen a süteményeknek? S mindezt úgy, hogy az edzések leálltak? És enni bizony szeretek…

  Prevenció levessel

  Mivel napi szinten hangsúlyozom a prevenció, a megelőzés szerepét, most eszembe jutott a kulcsszó: prevenció! Előzzük meg a bajt, a karácsonyi elhízást! Hétfőtől csütörtökig leves-napokat tartottam. Leves volt az ebéd és a vacsora. Reggelire évek óta gyümölcsöt fogyasztok. Remek leveseket főztem, nem spóroltam ki belőlük a tésztát sem, ahol szükséges volt, rántást is kapott. S jóízűen ettem naphosszat a különböző leveseket. Nem mondom, volt elgyengülés. Egyik este, mikor hazaértem, úgy gondoltam, most rögtön felfalok mindent, ami a hűtőben gubbaszt! Azonban mivel volt készen leves, úgy döntöttem, mégis azzal kezek, aztán meglátjuk majd a folytatást. Magam sem hittem, de tökéletesen jól laktam a levessel, nem volt szükség egyéb pótlásra. Ennek köszönhetően, 1 kilótól megszabadultam, tehát ennyivel “lentebbről” indultam neki az Ünnepeknek.

  Wellness életmód – Mindennapi könnyű sportmozgás

  Másik szerencsés véletlen (persze nem az), hogy a 2 heti sportmentes életmódnak köszönhetően a hátam kezdett beszakadni, így sürgősen és halaszthatatlanul ismét sportolni kezdtem – december 24-én. Erről már korábbi bejegyzésemben olvashattál. Innentől szinte nem telt úgy el nap, hogy ne tettem volna 8-10 km-es nordic walking túrát vagy ne úsztam volna min. 1000 métert.

  Még mindig tele a hűtő – hogy fogyok így le?

  Nem érzem úgy, hogy az Ünnepek jelentették volna a legnehezebb időszakot, sokkal nehezebb volt utána, amikor a hűtő és a süteményes dobozok még mindig nem ürültek ki. S közben vészesen közeledett a mérlegelés időpontja! Szerencsére a végére jól hajráztam (úsztam, kutyát sétáltattam), mert sikerült lentebb tornáznom a súlyom.

  Csapatban fogyni is könnyebb!

  Boldogan újságolom, hogy a ma reggeli mérlegelésnél 1,1 kg-mal mutatott kevesebbet a mérleg! 1 hónap alatt ez persze nem nagy szám, de egy Karácsonnyal együtt már igen! S nem csak nekem sikerült! A nyolc bátor csajból hárman fogytunk, hárman  0,4 kg-nál kevesebbet híztak, s csak ketten híztak ennél picivel többet.

  A többiek módszerét még nem volt időm kikérdezni, de tudom, hogy a csapat nélkülem sem állt le a mozgással, rendszeresen tettek nordic walking túrákat a szünet és az ünnepek alatt is. Gratulálok csajok, szép munka volt!