Nordic walking – mert a botokkal csavarogni is lehet

Hírlevél feliratkozás

  Egy gyakran elhangzó kérdés, melyre oly nehéz a válasz: mennyi idő alatt tanulhatsz meg úszni?

  Egy dolgot mondhatok biztatásul, amit sokan hitetlenkedve hallgatnak: gyorsabban megtanulhatsz felnőttként úszni, mint gyermekkorban.

  A gyerek és felnőtt úszásoktatás módszertana ugyanis jelentősen eltér egymástól, így azt sem javaslom, hogy felnőttként gyermek úszástanfolyamra iratkozz be.

  Míg a gyerekeknél a nagy ismétlésszám hozza meg a tudást, a felnőttekre észérvekkel lehet hatni, el lehet magyarázni, hogy miért optimális egy-egy technikai elem, miért kell úgy végrehajtani, ahogyan azt kérem. Ez segíti a helyes elsajátítást.

  Tanfolyamaim szervezésénél arra törekszem, hogy tudásszintnek megfelelő tanfolyamot válasszunk mindenkinek.

  Teljesen kezdőknek a Hóvirág Klubot szoktam javasolni. Itt először a vízbiztonság megszerzése és a félelem elűzése a feladatunk. Törekszem arra is, hogy a rendelkezésünkre álló első 3 órás kurzuson többé-kevésbé összerakjuk a mellúszást, vagy ha ez nem sikerül, egy második kurzuson tökéletesítsük.

  Ezt követően már a margitszigeti vagy 17. kerületi mélyvizes uszodát javaslom, ahol a hosszabb medencehossz és a mélyebb víz segítségével érhetünk el további javulást.

  Mivel az idő és a pénz mindenkinek drága, ezért törekszem mindenkivel a kapkodásmentes, de optimális haladásra. Öröm számomra, ha mielőbb “szabadlábra” bocsáthatom tanítványaimat, akik azt követően önállóan élvezik a vízben való mozgást.

  Szeretnéd ezt megtapasztalni?

  Ha érdeklődsz a felnőtt úszásoktatás iránt, ide kattintva minden részletet el tudsz olvasni.