Spa élmény – tomboló télben

Hírlevél feliratkozás

  Hétvégi munka – hétköznapi wellness kikapcsolódás

  Egy végigdolgozott hétvége után szükségét éreztem, hogy a hétfő reggeli órám után beiktassak egy kis lazítást. Csak hogy érezzem, nekem is jár egy kis pihenés. Gondoltam, megnézem a ismét Paskált, mekkora ott a tömeg hétköznap délelőtt.

  Úszás, mint kikapcsolódás

  fedett úszómedence

  10 órakor már a sátorral fedett 33 méteres medencében róttam a hosszokat. Az úszásban az egyik legjobb dolog, hogy ilyenkor a mozgásra figyelek, a vízre, némileg az úszótársakra. A hétköznapi problémák az öltözőben maradtak. A víz 27,5 fokos volt, ami az úszáshoz ideális hómérséklet, a pályák nem voltak zsúfoltak. Minden adott volt az aktív kikapcsolódáshoz.

  Kültéri spa élmény a mínuszokban

  A szokásos hosszok teljesítése után természetesen a szomszédos kültéri medence következett, talán olyan 33-35 fokos lehetett a víz.  A külső -10 fokos hőmérsékletnek köszönhetően óriási gőzbe burkolózott a medence, meghitt magányban élvezhettem a kültéri termált: Ha volt is valaki ott rajtam kívül, látni nem lehetett. Ez az az élmény, mely mindig mosolyt varázsol az arcomra. Igazán kemény reggelre virradtunk, -20 fok volt reggel Budapesten, az országban hideg-rekordok dőltek meg. S én egy szál bikiniben fotóztam a medence partján állva, s heverésztem a termálvízben, élvezve a gőzből ki-ki bontakozó napsütést. Oly sokan maradnak távol ilyenkor a fürdőzéstől, pedig ekkor a legnagyobb élmény!

  A másik kültéri medencében a nyakzuhany kényeztetését élveztem, a hétvégi ülő munka miatt elmerevedett izmaimat jól átdolgozta.

  Geotermikus szauna negatív hangulattal

  Most volt időm a geotermikus szaunára is. Ez egy a finn szaunánál alacsonyabb hőmérsékletű, kőborítású helység, ahol a hőmérsékletről (részben!) a bevezetett, 65 fokos víz fali beömlőn való leeresztése és keringetése gondoskodik. egy hőcserélő segítségével a már 30 fokra hűlt víz hőenergiáját az épület fűtésére is hasznosítják. A páratartalom kicsit magasabb volt a finn szaunákéhoz képest, legalábbis érzetre. Egy kicsit komor volt számomra a szürke burkolatú helység, melynek hangulatán a pirosas árnyalatú mozaikkal burkolt ülőkék csak keveset javítottak. Az összhatás engem kicsit ravatalozóra emlékeztetett, szóval mielőtt búskomorrá váltam volna, szaladtam a kinti váltófürdőhöz, az mindig jó kedélyt és felpezsdült vérkeringést idéz elő.

  Váltófürdő – felpezsdítő spa élmény

  váltófürdőmerülő medence

  A rekord hideg itt is éreztette a hatását, a hideg medence vize csupán 11 fokos volt, a meleg viszont harminc fokkal volt magasabb. Az általam ismert váltófürdők egyik legjobbika ez a két medence, tényleg élmény a használatuk. Most némi extrémitást is hordozott magában, hiszen a korlátokat jég borította, a gondos sózás ellenére is. Nem gond, a medencék között úgyis a lépcső helyett a falon átlendülés technikájával élek, ki-és be pedig csak egyszer közlekedtem.

  Munka a fürdőben – ma nem ment…

  Vittem magammal laptopot, hogy a galéria pihenőjében kicsi munkával nyugtassam lelkiismeretemet a hét kezdő napján való lebzselés során, azonban ez nem sikerült. Ugyanis nem voltam képes belemerülni a feladatokban, inkább kis pihenéssel zártam wellness délelőttömet.