Szevasz tavasz! Indul a 2017-es nordic walking szezon!

Hírlevél feliratkozás

  Ma reggel startolt a 2017-es nordic walking szezon! Még csatlakozhatsz!

  Szevasz Tavasz!

  Amikor reggel elindultam aqua nordic walking órát tartani, a nagykabátom szomorúan búslakodott az előszoba fogason, látván, ma otthon marad. Sajnos semmi jóval nem tudtam vigasztalni, hiszen tudtam, ha hazajövök elrakom a szekrény mélyére, novemberig ott kuksol majd.

  Vízi nordic walking? Inkább odakint!

  Az éjjeli eső után csillogva tükrözte a keleti nap fényét az nedves úttest, s vaksin vezetve érkeztem az uszodához. Sok kedvem nem volt bemenni, hiszen a madarak csicsergése a vízi nordic walking helyett egy napfényes mezőre csábított inkább nordic walking botjaimmal.

  Elindult a nordic walking szezon!

  Halihó, barátocskáim! Tudjátok mi történt ma reggel? Elstartolt a 2017-es nordic walking szezon! Persze az elszánt nordic walkingosok, mint én és jónéhány ismerősöm, télen sem hagytuk a sarokban pihenni botjainkat, hiszen nordic walkingozni télen is csodálatos! Azonban a tavasz első napján megmutatkozó vérpezsdítő napsütés és csicsergés mindenkit a szabadba csábít, még azokat is akik eddig még sosem ragadtak nordic walking botot.

  Télen is lehet nordic walkingozni? – Hát még tavasszal!

  Tényleg ez az egyik leggyakoribb kérdés, amit nekem szoktatok szegezni. Igen, persze, nem fázunk, igen, fel tudunk öltözni, igen, szeretjük. De nincs szebb annál, mint mikor napról napra “testközelből” figyeljük a természet ébredését. Az első hóvirág még sokszor télikabátban talál bennünket, de már túl vagyunk a medvehagyma-gyűjtésen is, ami az egyik legelső tavaszi “zöld”a bükkösök alján. S aztán az ibolyák is kidugják a fejüket s egy szempillantás alatt ezer szín robban be az erdő szürke egyhangúságába. Ki ne szeretné megcsodálni a természet eme fantasztikus ébredését? S van-e ennek tökéletesebb módja, mint mikor ezt nordic walking bottal a kezedben éled át?

  Ébred a természet – mosolyog a lelked!

  A téli depresszió és fáradtság egy szempillantás alatt elillan, ha részese leszel e csodának. A fáradtság – vagy inkább fásultság – tökéletes ellenszere egy kellemes napsütéses nordic walking túra, ahol pillanatról pillanatra más-más illatok, hangok és színek fogadnak a természet lágy ölén. Az ő energiájából mi is új erőre kapunk, energiával töltődünk, mosolyra fakadunk.

  Ébred a természet – ébreszd a tested!

  Ez a legjobb időpont arra, hogy életmódot válts, elkezdj mozogni. Hiszen csábít a természet! S rácsodálkozva ébredésére észre sem veszed, hogy falod a kilométereket, s hogy tér vissza testedbe-lelkedbe az élet, az életigenlés és az energia. Ne engedd el a pillanatot, hagyd hogy csábítson a friss levegő, a mozgás és a természet!

  20°C – kell ennél tökéletesebb idő a nordic walkinghoz?

  A héten szép időnk lesz. Tarts velem!