Talpbetét és a mozgás szabadsága

Hírlevél feliratkozás

    Egy apró sikerélmény, amiért érdemes…

    Éva néni régi ismerősöm, nekem ő adja a mozgás szabadságát, hiszen szeretettel vigyáz a kutyáimra minden alkalommal, mikor útra kelek. Legutóbbi kutyaleadásom alkalmával panaszkodott, hogy nehezen mozog, fáj a lába. Mint kiderült, sarkantyúja jött gyulladásba a talpán, egyenlőre eredménytelenek a kezelések.

    Megbeszéltük, hogy ha hazajövök, eljön hozzám és készítünk neki számítógéppel készített egyedi talpbetétet, mely segíti majd a mozgásban. Hiszen ha az ő problémáját figyelembe véve neki készítjük a speciális talpbetétet, annak a viselése le tudja venni a terhelést a talp érzékeny, fájdalmas területéről. Így is volt. Éva néni talpáról a podoszkóp képet alkotott, a fájdalom helyét jelezve elkészült a saját lábára készített speciálisan kialakított gyógy talpbetét. Boldogan vittem neki a talpbetéteket, elláttam hasznos információkkal a viselést illetően.

    Másnap csörög a telefonom, Éva néni hív. Rögtön megijedtem, mi lehet a baj? Hiszen Éva néni nem szeret telefonálni, elég nehezen kezeli a mobilt. Hívtam vissza, amint tudtam. Mint kiderült, nagy nehézségek árán (technika ördöge) azért próbált utolérni, hogy elújságolja a nagy változást az életében: ismét szabadon mozoghat, sétálhat, vásárolhat és ügyintézhet, mert a talpbetét viselése fájdalom-mentessé tette a sarkantyúját. Csodálatosan érzi magát és nagyon boldog.

    Én is az vagyok… 🙂