Hogyan válassz úszásoktatót?

Hírlevél feliratkozás

  A mai blogban arról fogok írni neked, hogy hogyan válassz úszásoktatót, és ehhez 6 szempontot is hoztam.

   1. Lényeges a szimpátia

  A leveleim és a cikkeim is azt a célt szolgálják, hogy megismerj engem, a stílusomat, az oktatáshoz való hozzáállásomat. Számomra a munkám élvezet, az oktatás naponta új kihívást nyújt, egy küzdelmes időszak, melyet Veled együtt küzdök végig. Ugyanannyi, sok esetben több energiát nyomok, mint Te, azért hogy elérd a célod, megvalósítsd az álmod és a végén együtt nevessünk, örüljünk az elért sikereknek.Ahogy nekem élmény az együtt töltött időszak, azt szeretném, hogy Neked is az legyen, ne csak egy leküzdendő feladat a “Bakancslistádon”. Fontosak az interakciók, amik két ember között, oktató és tanítvány között létrejönnek. Az energia, ami áramlik oda-vissza. Ezért tudok sokszor 12 óra munka után még mindig lelkesen oktatni.

   2. Olyan oktatót válassz, akinek van felnőtt úszásoktatásban szerzett tapasztalata

  A gyerekeket ugyanis egészen más módszerekkel tanítjuk.Már 20 évesen is a legszebb feladat az akkor este 7 órakor kezdődő felnőtt oktatás volt, amihez sosem lehettem elég fáradt. Lehet, azok az oktatások még nem olyan rutinnal folytak, ahogyan azt ma csinálom, hiszen az elmúlt 25 év alatt közel kétezer felnőtt tanult meg velem úszni, mindenki más tudással, más egyéniséggel, más félelmekkel érkezett, s bár a metodika hasonló, a folyamat mindig egy kicsit más. Sokan dicsérik ma a logikusan egymásra épülő gyakorlataimat és a módszert ahogyan oktatok. No ennek kialakításához kellett egy pici idő, és némi tapasztalat. 🙂

   3. Kérdezz rá a csoportlétszámra!

  Meggyőződésem, hogy 10 fős vagy akár annál nagyobb felnőtt csoportokat nem lehet eredményesen úszni tanítani. Sok ilyet hallok.Nálam a legmagasabb létszám helyszíntől függően 4 fő. Sosem haladnak azonos tempóban a tanítványok. 4 “párhuzamos” órát még meg tudok tartani, amikor akár különböző úszásnemet vagy azonosat de különböző tempóban, más-más szintről indulva tanítok. Mert nem vagytok egyformák.

   4. Hosszú távon nem biztos hogy a legolcsóbb kurzussal jársz a legjobban…

  Nem kell magyaráznom. A többi pontban leírtak ezt elmagyarázzák.

   5. Fontos, hogy keress visszajelzéseket, véleményeket is a kiszemelt oktatóról!

  A net erre biztosan ad lehetőséget.

   6. Ne a földrajzi helyszín alapján dönts!

  Nem tart olyan sokáig egy oktatási időszak, hogy ez lényeges szempont legyen. És fontos az is, hogy olyan uszodát válassz, ahol lehetőséget látsz arra, hogy jól érezd magad. Tömbösített órákkal szervezett kurzusaim a Margitszigeten és a XII. kerületi Hóvirág Klubban ezt a célt szolgálják. 2-3 óra alatt – ezeken a helyszíneken a víz hőmérséklete magasabb, így tudunk benne hosszabban gyakorolni – elég szépen előre tudunk haladni, s pár alkalom alatt elérhetjük a vágyott tudást.

  Bízom benne, hogy az elmúlt időszakban küldött leveleim hozzásegítettek a jó döntés meghozatalához. Ne késlekedj, ne hezitálj, tanulj meg úszni s élvezd rendszeresen a megszerzett tudást!

  Öröm számomra, ha tovább segíthetlek ezen az úton. Keress honlapomon időpontot és helyszínt, várom jelentkezésed!