Mozgással a vírus ellen

Hírlevél feliratkozás

    Amikor ezeket a sorokat írom, éppen szorgalmasan kopácsol az eső az tetőablakon. Itt van az ősz. Ennek ellenére nincs okunk panaszra, hiszen csodás őszi idővel ajándékozott meg minket idén az élet és csodás kirándulásokon vehettünk részt együtt. A sok eső ellenére a héten is sikerült “elintéznünk” hogya kirándulós napjainkon szép idő legyen, még a napocska is ránk mosolygott.

    Ha követed a híreket, akkor hallhatod, hogy C19 ismét erősödni látszik, egyre több a beteg. Arra kérlek, hogy most is vigyázz magadra és továbbra is a régi szlogent hangoztatom: Tegyél önmagadért, egészségedért! Ennek persze több módozata is van, mindenki azokat a védekezési lépéseket tegye meg, amit önmaga megtenni képes. Bízzunk a szakemberekben, ahogy megbízunk az autószerelőnkben, fogorvosunkban és fodrászunkban is, úgy bízzunk meg az általunk elfogadott orvosok véleményében is.

    Személyes ismeretség köt Zacher doktorhoz, hiteles ember számomra. Az ő mindennapos kórházi tapasztalata az, hogy az oltás véd a súlyos betegség kialakulásától, így én ezt elfogadom. A harmadik oltás után hetekkel bízom a védettségemben. Ennek ellenére hordom a maszkot, mosom kezeimet és tesztelek ha folyik az orrom. De nem zárkózom a négy fal közé, mert a bezártság engem hamarabb megöl mint a vírus. Sportolok, mert tapasztalatom és meggyőződésem hogy így védekezhetek legnagyobb eséllyel az elhízás, a cukorbetegség, magas vérnyomás és koleszterin, rákbetegségek, depresszió kialakulása ellen. Így maradhatok egyben testben és lélekben egyaránt. S ha sikeresen megakadályozom a fenti kórképek kialakulását, az legalább olyan hatékony védekezés C19 ellen is mint az oltás. Ezért bármi is történik, én mozogni fogok! Így tettem az elmúlt másfél évben is és így teszek az előttünk álló és nehéznek igérkező november-december hónapokban is. Szerencsére ahogyan eddig, úgy ezután is bőségesen kínálkozik mozgási lehetőség azoknak is akik velem együtt kilépnek az otthon biztonságából, de azoknak is, akik a négy fal között szeretnének aktívak maradni:

    FONTOS: november 1-től kérem, hogy zárt térben az egyesületi programokon viseljünk maszkot és fertőtlenítsünk! A kézfertőtlenítőt a tornateremben és a klubházban is kihelyeztem.
    A maszk viselési kötelezettség a sportolás időtartamára nem vonatkozik, tehát amíg tornázunk illetve szabadban nordic walkingozunk, teniszezünk, nem szükséges a maszkot feltenni. Megértéseteket és együttműködéseteket köszönöm.