makka moda
Podiart
Közösség

lábtorna, lábfejtorna

Tanuld meg a speciális lábfejtornát, fékezd vagy előzd meg vele a lábfej-deformitást, bütyök, kalapácsujj, sarkantyú és más kellemetlen nyavalyák kialakulását!

Számítógépes talpvizsgálat
PODIART Talpbetétek
Talpbetétek sportolóknak
Lábtorna gyakorlatok
Kinesiotape kezelés

személyesen vagy otthonodban

MINDEN PROBLÉMÁRA

szenior torna

lábtorna kurzus

jelenleg nem indul

 • személyes betanítással

 • feladatok kártyán

 • 10000.- Ft

BEJELENTKEZÉS
lábtorna online

online lábtorna

 • video letöltéssel

 • otthonodban bármikor

 • 5000.- Ft

MEGRENDELÉS
lábtorna kurzus

lábtorna kártyák

 • kártya formátumban

 • otthonodban bármikor

 • most ajándék videóval

 • 7000.- Ft

MEGRENDELÉS

HASZNOS TUDNIVALÓK A LÁBTORNÁRÓL

Sok deformált lábbal találkozom munkám során, s bizony ezek a megváltozott formájú lábak nagyban megnehezítik hétköznapjainkat. Nehezen kapunk kényelmes lábbelit és a legkisebb gyaloglás hatására is sebek, hólyagok, tyúkszem, bőrkeményedés, irritáció, gyulladás és fájdalom alakulhat ki. Pedig menni kell, mozogni szükséges, hiszen további betegségek alakulhatnak ki a mozgás hiányában. Tanuld meg a speciális lábfejtornát, fékezd vagy előzd meg vele a lábfej-deformitást, bütyök, kalapácsujj, sarkantyú és más kellemetlen nyavalyák kialakulását!

Lábfejtorna KURZUS, ONLINE vagy KÁRTYA a lábfej-deformitások megelőzésére, kezelésére

A kor előrehaladtával nagyon sokunknál alakul ki valamilyen lábfej-deformitás. Ezek nem csak esztétikai problémát jelentenek, de megnehezítik mindennapjainkat. Egy deformált lábra nagyon nehéz megfelelő cipőt vásárolni, a lábra nem illeszkedő cipők pedig feltörik a lábat, sebek, bőrkeményedések, tyúkszem, gyulladások, további fájdalmas duzzanat, még nagyobb elváltozás kialakulásához vezethetnek.

A deformált láb problémája nemcsak a lábat érinti, a rossz lábfej-statika hosszú távon, térd- és csípőízületi, deréktáji fájdalmak okozói is lehetnek. Sokszor nem is gondolunk arra, hogy derékfájdalmunk okozóját a cipőnkben keressük. A deformitások közös gyökere a megbomlott lábfej-statika, a lábboltozatok csökkenése. Ennek oka az, hogy a boltozat fenntartásáért felelős izmok elgyengülnek, a szalagok pedig megnyúlnak. Miért? Mert cipőbe bújtatott lábunk izmait nem használjuk, nem dolgoztatjuk megfelelően és eléggé.

Erre szolgál a lábfejtorna. Rendszeres gyakorlásával

 • fenntarthatjuk a lábfej anatómiai boltozatait,
 • erősíthetjük a gyengült izmokat,
 • megnyújthatjuk a rövidült izmokat,
 • mérsékelhetjük a már kialakulóban lévő elváltozások mértékét vagy
 • kitolhatjuk azok kialakulásának időpontját,
 • megelőzhetjük illetve késleltethetjük a műtéti beavatkozást,
 • a már elvégzett helyreállító műtét eredményességét hosszútávon támogathatjuk.

Törődj a lábaddal, hiszen egy életen át szükséged van rá!

A közel 60 változatos, hétköznapi – minden háztartásban megtalálható – eszközökkel és anélkül végezhető gyakorlatból álló lábfejtorna megrendelhető az alábbi űrlap kitöltésével. A torna gyakorlatait megismerheted

 • videó segítségével
 • torna kártyánkon (ha ezt a módot választod, kérlek jelezd a megjegyzés rovatban)

A lábfejtorna ára: 7000.-Ft

Megrendelhető az alábbi űrlap kitöltésével. Fizetés átutalással történik. A megrendelés és átutalás beérkezése után emailen küldöm a számlát, a letöltési útmutatót, vagy a linket. Neked már csak annyi dolgod marad, hogy rendszeresen, lehetőleg naponta gyakorolj legalább 15-20 percet.

„A mozgás sok mindenre orvosság, de nincs olyan gyógyszer, ami a mozgást helyettesítené”

MEGRENDELÉS

TANULJUK MEG EGYÜTT!

Lábtorna egyéni számítógépes talpfelméréssel a felnőttkori lábfej-deformitások megelőzésére, mérséklésére. Tanuljuk meg együtt, s gyakorold otthon rendszeresen!

 • Budapest 17. kerület 517.u.25.

 • 5000.-Ft, ismétlőknek 1500.-Ft

 • akinek még nincs kialakult elváltozás a lábán és még jobban annak,  akinek már van, fájós a lába, a lábujjak nem vagy kevésbé mozgékonyak

A kurzus részvételi díj tartalmazza

 • a kurzuson való részvételt,
 • az egyéni számítógépes és
 • manuális talpfelmérést,
 • a gyakorlatok írásos verzióját,
 • a gyakorlatok közös begyakorlását,
 • egyéni tanácsadást.

A kurzuson a javasolt talpbetétek megrendelhetőek, a lábtornához szükséges eszközök megvásárolhatóak. Amennyiben talpbetétet rendelnél, hozd magaddal azt a cipőt is, amiben a talpbetétet a leggyakrabban tervezed viselni. A talpbetétek ára 12000.-Ft , sportbetét esetében 18000.-Ft. a betétekre a gyártó Podiart 6 hónap garanciát vállal, kényelmetlenség esetén az elkészült talpbetétet felülvizsgálja, javítja.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Felnőttkori lábfejdeformitások, annak okai, kezelésük

Felnőttkori lábfejdeformitások, annak okai, kezelésük

Munkám során szinte nem látok egészséges lábat, megfelelő cipőhasználatot és funkcionálisan jó járásmintát.
A lábfej-deformitások korosztálytól függetlenül ma már népbetegségnek számítanak.

Gyakori kérdések

Miért kell talptornázni, a betét nem elég?

A talpbetét abban segít bennünket hogy passzívan visszaállítsa a talp megborult statikáját, azaz a boltozatok “kikényszerítésével” segítse a csontok megfelelő elhelyezkedését. Azonban a jobb eredmény elérése érdekében s a tovább i romlás fékezése vagy lassítása miatt talptornát is érdemes végeznünk. Ehhez tudni kell hogy a mozgásrendszerünk passzív tagjai a csontok és az ízületek, melyek önálló mozgásra nem képesek. A mozgatórendszer aktív tagjai az izmok és szalagok, amik mozgatják illetve megfelelő helyzetben tartják a csontokat. A túlnyúlt izmok elgyengülnek, a tartó funkciójukat nem képesek ellátni, ezért azokat erősítenünk kell. Általában ezzel ellentétes oldalon helyezkednek el azok az izmok, melyek megrövidülésükkel akadályozzák a helyes tartás és mozgás kivitelezését. (Antagonista izmoknak nevezzük az ellentétes működésű izmokat). A megrövidül izmokat nyújtanunk kell hogy optimális hosszuk visszanyerésével a működésük is optimális legyen. Ehhez pedig rendszeres, célirányos mozgás, mozgatás, speciális talptorna, lábtorna, lúdtalptorna szükséges.

Én sportolok, akkor nekem erre nincs szükségem!

Ahogy az előbb olvashattad, nem elegendő az általános sporttevékenység, hiszen – főként ha azt zárt cipőben sportolsz, a talpboltozatok meglétéért felelős izmok egy jelentős részér egyáltalán nem mozgatod. A speciális talptorna végzése más sporttevékenységgel nem helyettesíthető.

Milyen gyakran kell tornázni?

A lábtorna gyakorlatokat fontos, hogy illeszd be mindennapjaidba. A lábtorna gyakorlatok elsajátítása után nem feltétlen szükséges erre minden nap külön időt szakítani,  gyakorlatokat végezheted a tévé előtt ülve, vagy egy részüket akár zuhanyozás közben is. (Vigyázz, el ne ess!) Azonban fontos a rendszeres talptorna, javaslom hogy legalább hetente 3-4 alkalommal szánj erre minimum 10-15 percet!

Hogy tanulhatom meg a talptorna gyakorlatait?

Erre lakóhelyedtől és elfoglaltságtól függően több lehetőséget is tudok biztosítani számodra. A talptorna gyakorlatai ma már elérhetőek

 • kártya formában – ezt személyesen tudod megvásárolni akkor amikor számítógépes talpfelmérésre érkezel vagy online is megrendelheted
 • ONLINE gyakorlatsorként – lakj bárhol az országban, ezt otthonodból kényelmesen online meg  tudod rendelni és egy applikáció segítségével tudod használni
 • eljöhetsz rendszeresen meghirdetett lábtorna kurzusaim egyikére is, ahol együtt tanuljuk meg a gyakorlatok helyes kivitelezését illetve személyes kérdéseidre is szívesen válaszolok. A kurzuson részt vevőknek át szoktam adni a kártyákat, melyek segítségével otthon lábtornázhatnak.

Mennyibe kerül a lábtorna gyakorlatsor?

A gyakorlatsor kártya formában vagy ONLINE 5000.-Ft-ért vásárolható meg, melyhez most ajándékba kapsz egy videót is hogy további segítséget adjak a gyakorlatok elsajátításához. A lábtorna kurzuson 10 000.-Ft-ért vehetsz részt. A kurzuson résztvevőknek a számítógépes talpvizsgálatot is elvégezem.