PODIART Talpbetétek

A PODIART talpbetét egy szerethető termék, mely könnyebbé teszi a lépteidet – és az életedet is!

személyre szabottan – Neked is!

MINDEN PROBLÉMÁRA

HASZNOS TUDNIVALÓK A PODIART TALPBETÉTEKRŐL

Mi az a PODIART talpbetét?

A Podiart talpbetét egy magyar cég által forgalmazott, egyedileg készített talpbetét, melyet a meglévő cipőbe helyezve viselhetsz. A Talpbetétek egyénileg, számítógépes szkennerrel a lábadról készített felvétel alapján készülnek.

Miből készül?

A talpbetéteket különböző anyagok felhasználásával készítik kollégáim az egyéni igényeknek megfelelően. Csapatmunka van, én mérem fel az egyéni speciális igényeket és élethelyzet, melyről a megrendelő beszámol és ehhez társul a szerkesztő kollégák mérhetetlen tudása és óriási tapasztalata.

A Podiart által gyártott és forgalmazott egyedi talpbetétek leggyakoribb típusa az anyaguk szerint:

  • microfiber-polifoam betétek: itt a felső rész, mely a talppal érintkezik egy bőrbarát, antibakteriális anyagból készül, melyet jelenleg homok és antracit színben rendelhetsz, az alsó része mely a cip talpa felé néz polifoam, mely kellő puhaságot és ellenálló-képességet egyaránt biztosít a talpbetétnek. A két réteg közé helyezik el kollégáim azokat a modulokat, melyek a boltozat-süllyedések és deformitások korrekciójához szükségesek illetve az estleges kényelmi elemeket, laticell vagy poron “puhításokat” is a fájdalom csökkentése érdekében.
  • microfiber-noene talpbetétek: itt az alsó réteg eegy nagyon erős, korszerű anyag, amit noenének nevezünk. Ezt a típust javaslom nagyobb testsúly esetén, illetve ha számít a talpbetét vastagsága, mert ez az anyag, mindamellett hogy erősebb, ellenállóbb és rugalmasabb mint a polifoam, még vékonyabb is. Ez akkor számít ha valakinek magas a rüsztje, vagy nőies, kecses cipőbe készül a betét illetve férfiaknál öltönycipő esetén javasolt.
  • bőr-polifoam vagy bőr-noene talpbetétek: itt a felső részt bőrből készítjük, azok számára akik megszokták és ragaszkodnak a természetes anyag használatához. Világosszürke és fekete színben is elérhető.
  • bőr-bőr talpbetétek: itt a betét alsó része is bőrből készül, ez is egy vékonyabb talpbetét.
  • polifoam-polifoam talpbetét a munkavédelmi cipőkbe ideális, puha alátámasztást biztosít a sok esetben kicsit spártai viseletbe. Ezek vastagabb betétek, mely hideg idő és szabadtéri munkavégzés esetén is jól szigetelnek.
  • a sport talpbetétek (futó, kosaras, focis, kerékpáros talpbetétek) izzadás-tűrő illetve a nedvességet jobban bíró bevonatot kapnak és az alsó- és felső réteg közé még egy rezgéselnyelő poron réteg is kerül, ami az ütközések esetén (pl. futásnál és ugrásoknál a talajfogás esetén) fontos.
  • a túra betétünk is kap egy ilyen rezgéselnyelő réteget, itt azonban a borítás az esetleges bakancsba szivárgó víznek is jobban ellenáll
  • teniszezők  és golfozók számára kifejlesztett talpbetét megerősített felsőrésszel rendelkezik, mely a sportági speciális terheléseket is jól bírja.

Miért szükséges a használata?

A talpbetétek elsődleges feladata, hogy a láb megbomlott statikáját helyreállítsa. A csontok megváltozott helyzetéből fakadó rossz ízületi kopásokat megakadályozza, mely érintheti a térdízületet, csípőízületet vagy akár a csigolyákat összekapcsoló gerinc kisízületeket is.

Mi tudunk elérni a használatával?

A talpbetétek rendszeres használatával csökkenteni, esetleg megszüntetni tudjuk a mindennapi életben tapasztalt lábfájdalmat illetve megszüntetni a távolhatásokat is. A rossz alátámasztás ugyanis a térd, csípő, gerinc ízületeiben is okozhat az anatómiaitól eltérő helyzetet, mely hosszútávon fájdalomhoz illetve kopásos degenerációkhoz vezethet.

Mennyi ideig kell használni?

Sajnos a talpbetétek használatának javallata nem egy-két évre szól. Ezt sokan szem elől tévesztik. Rendszeresen találkozom olyan fiatalokkal, akik orvosi javaslatra gyermekkorukban talpbetétet viseltek, de később ezt elhagyták. Aztán a fájdalmak jelentkezése hozza őket vissza talpbetét rendeléshez. Mindig elmondom, hogy egy körültekintően elkészített talpbetét viselése kellemes, fájdalmat nem okoz, könnyebbé teszi a mindennapokat. Mi akadálya hát a használatuknak?

Mennyi ideig használható egy talpbetét?

A gyártó Podiart javaslata szerint érdemes a talpbetéteket 1-1,5 évente ellenőrzi s szükség esetén újat rendelni az optimális hatás elérése érdekében.

Ha még sosem használtam?

Lehet hogy az első napokban a talpbetéted szokatlan vagy kényelmetlen lesz, de hidd el, néhány hét alatt fokozatosan hozzászoksz. Eleinte minden nap csak annyit viseld, amennyit bír a lábad. Ha 3-4 hét után is kényelmetlenséget érzel, ezt jelezd felén (vagy más gyártónál készült betét esetén is a készítőnek!)

EZ IS ÉRDEKELHET…

Felnőttkori lábfejdeformitások, okai, kezelésük

lábtorna

Babaláb, gyerek lúdtalp – mikortól kell talpbetét?

Lábtorna – a talpbetét ideális kiegészítője

lábtorna

Talpbetét sportolóknak

Egyedi talpbetét otthonra

Talpkérdések – Blog