A fogyás nem egyszerű, kitartást, következetességet és türelmet igényel. Amit sok év alatt gyűjtöttél össze a derekadon, csípődön, természetesen nem fog gyorsan leolvadni. Néhány apró trükk azonban segíthet!

Hírlevél feliratkozás

  Fogyás – ésszerűen

  A fogyás, testsúlycsökkentés nem könnyű, hiába létezik milliónyi „varázs módszer”, amely gyors és tartós fogyást ígér. Az eredményekhez, a tartós változáshoz azonban idő kell. Azt biztosan kijelenthetjük, hogy NINCS olyan varázstrükk, ami egyik napról a másikra vagy gyorsan hat, nincs tabletta vagy varázstű; egyszerűen nem könnyű lefogyni. De vannak alapigazságok, melyek hozzásegíthetnek a céljaid eléréséhez. Az alábbiakban ezeket soroljuk fel:

  1. Fogyás cél kitűzésével

  Bármibe is kezdünk bele, a cél kitűzése elengedhetetlen. Mit szeretnénk elérni? Hová szeretnénk eljutni? A célhoz hozzá kell rendelni azonnal az eléréséhez szükséges időt is. Hiszen a változás sosem megy egyik napról a másikra, így a célnak és a hozzá rendelt időnek is reálisnak kell lennie. Az odajutás időbe fog kerülni, és többször is leeshetünk a “lóról”, mielőtt elérjük a célt. De fel kell állnod, és újra kell kezdened anélkül, hogy hátranéznél, hogy hibáztatnád magad az esetleges hibákért. Emberek vagyunk és senki sem tökéletes… Fontos hogy a céljaid reálisak legyenek. A fogyás üteme ideális esetben nem több heti fél kilónál vagy havi 2 kilónál. A bikini-forma elérését nem májusban kell tehát kezdenünk….

  2. Fogyás tervünk megosztása, támogatók keresése

  Hasznos, ha bevonod környezetedet a fogyási tervedbe. Elmondod hogy mi a célod, hány kilótól szeretnél megszabadulni, s ezt a fogyást mennyi idő alatt és hogyan szeretnéd elérni. Biztos lehetsz a támogatásukban, számíthatsz a bátorításukra, ami erőt adhat a nehéz pillanatokban. Lehet, hogy társul is szegődnek melléd, de azt is elérheted, hogy nem tesznek ki fölösleges kísértésnek. És persze egy csöndes kontrollt adnak Neked, hiszen legbelül tudod, hogy a fogyási tervedet nem adhatod fel, hiszen elmesélted ismerőseidnek…

  3. Napirend, terv a mindennapokra

  Mindennek ideje van, a munkának, étkezésnek és pihenésnek egyaránt. Tervezd meg előre az étkezéseidet, vigyél magaddal ételt és vizet, hogy ha éhes vagy, ne az első dolog után nyúlj, amit meglátsz. Hidd el, napközben ha nincs Nálad a fogyáshoz szükséges étrendbe illő táplálék, a városban ilyet nem kapsz. Az em jó, ha emiatt órákig koplalsz, és csak későn, mikor hazaérsz eszel ismét. A szervezetedet nem éheztetheted! Tervezd meg a napodat úgy, hogy be tudd iktatni a napi edzéseidet is, és ne stresszelj attól, hogy egyik helyről a másikra rohansz.

  4. Mozgás

  Mozgás nélkül nincs fogyás. A mozgás serkenti az anyagcserét így gyorsítja a fogyást.  Szintén a fogyás előmozdítója a mozgás által elért plusz kalória-felhasználás. A rendszeres testmozgás izom-növekedést eredményez, ami növeli az alap kalória-szükségeltedet. Így izmosabban, ugyanannyi kalória bevitele mellett is fogyást érhetsz el. Lényeges azonban, hogy találj egy olyan mozgásformát, amelyet élvezettel végzel és a kiinduló állapotodnak is megfelel. A kényszerből végzett sportolást hosszú távon nem fogod végezni. Segít ha találsz egy csoportot vagy egy egyéniségedhez passzoló edzőt akikkel szívesen edzel.

  5. Folyadék bevitel

  Két dolgot is megemlítenék itt: rengeteg plusz kalóriától szabadulhatsz meg, ha tiszta vizet illetve cukrozatlan teát fogyasztasz. A cukrozott italokkal rengeteg fölösleges kalóriát viszünk be a szervezetünkbe. Erről ITT olvashatsz bővebben.

  Ideális esetben kb 30 ml folyadékot viszünk be 10 testsúly kilogrammonként. Ez azt jelenti hogy egy 70 kilós felnőtt napi folyadékszükséglete kb 2,1 liter, melyet a fizikai aktivitás, az éghajlat természetesen befolyásol, hiszen az izzadás által elvesztett folyadék növeli a szükséges napi folyadékbevitelt.

  6. Gyümölcscentrifugálás

  ez is kulcsfontosságú lehet! A smothykban benne marad a gyümölcsök (és hozzáadott zöldségek) rosttartalma, mely szükséges a jó anyagcseréhez így a fogyáshoz is. A változatosan elkészíthető “smothy”-k desszertként, kis étkezés gyanánt is fogyaszthatóak. Finomabbak is mint a csokoládé! 🙂

  7. Fogyás napló

  Vezess naplót, ahol nyomon követheted edzéseidet és étrendedet is. Ehhez találsz különböző alkalmazásokat, melyek jól motiválnak. A fogyás naplóból jól kiolvasható az adott időszakban a fogyási cél érdekében végzett munka, a bevitt kalória, edzések. És tükrözi azt is hogy mindezzel mit értünk el, mennyivel csökkent a testsúlyunk. Az adatokat összevetve önállóan is láthatod a javításra váró hibákat illetve követendő pozitívumokat, melyek eredményt hoznak. Ha egyedül nem boldogulnál, kérd szakember segítségét!

  8. Csalónap

  Tervezz meg hetente egyszer egy „csalást”: az élet túl rövid, és az étel túl jó ahhoz, hogy 100%-osan lemondj a kedvenceidről. Válassz egy ételt, készülj rá, hogy minden falatot élvezhess! Aztán folytasd a fogyást terv szerint, nézz előre s tudd hogy jövő héten is lesz csaló nap!

  9. Fogadd el önmagadat

  Ez a legfontosabb… szeresd magad és légy kedves magadhoz! Mindannyian mások vagyunk, és a magunk módján egyediek vagyunk. Mindannyian másképp épülünk fel, ezért ne hasonlítsd magad senkihez. Máshonnan indulunk, más a terv és más ami sikerre vezet. A fogyás üteme is eltérő mindenkinél. Ami másoknak működik, nem biztos, hogy Neked is beválik. Figyelj, jegyezd fel a fogyás terén megtett lépéseket valamint az eredményeket és örülj minden picurka pozitív változásnak. Vedd észre a szépet önmagadon, ne mindig csak a negatív dolgokkal ostorozd magad. Hidd el, még gömbölyded vonalakkal is egyedi és szép vagy!

  Fogyás életmód-váltással

  Továbbra is javaslom, hogy életmód-váltásban és ne fogyókúrában gondolkodj. A fogyókúra nevében ott a hátulütője: a kúra csak egy bizonyos időszakra korlátozódik, így az alatta elérhető eredmények is végesek, mi több a tartósságuk sem lesz hosszútávú. Meg kell szabadulnod azoktól a szokásoktól, mely súlygyarapodást eredményezett. ki kell alakítanod egy olyan életmódot, mely nem önsanyargató de fenntartható. Itt elsősorban a mozgás, étkezés, alvás ritmusát és minőségét kell szem előtt tartanod. Ebben szívesen segítek Neked SPA&Walking Day Életmódváltó Nap keretében. Csatlakozz hozzánk, kezdjük együtt a fogyást életmód-váltással! A kurzus után természetesen nem engedem el a kezedet, a segítségemre a továbbiakban is számíthatsz Online Klubunkba való belépéseddel, melyet a kurzus után ingyenesen tesztelhetsz.

  BEJELENTKEZÉS

  EZT IS OLVASD EL

  30 tipp a sikeres életmód-váltáshoz

  fogyás

  Inbody testösszetétel-mérés a fogyás elősegítésére

  inbody-testosszetetel-meres

  SPA&WALKING DAY – az életmódváltás első lépése