szerda: nordic walking!

Sok éve közkedvelt nordic walking oktatásunk a szerdai.
Sokan kezdték ezen az órán a nordic walkingot, tették meg az első botos lépéseket Madárdombon. Népszerű nordic walking időpontunkon ezen a héten és jövő héten is várjuk kolléganőmmel az “újoncokat”,
a kezdő nordikosokat ugyanúgy, mint a tapasztalt nordic walking-fanokat.

Megközelíthető:

 • 67 autóbusszal az Örs vezér teréről

 • 202E autóbusszal a KÖKI-ről

 • 198 autóbusszal Pestszentlőrinc irányából (XVIII. kerület)

 • ingyenes parkolási lehetőség a helyszínen

6. szabály: mosolyogj! A többi ötöt együtt megtanuljuk

6. szabály: mosolyogj!
A többi ötöt együtt megtanuljuk

Klubház – innen indulunk:

 • szerda 10.00 – június 15-augusztus 31-ig a meleg miatt 8 órakor!

 • 1 alk. oktatás: 5000.- Ft,  4 alk. oktatás: 15000.- Ft,  oktatás utáni gyakorló edzés: 1500.- Ft (klubkártyával 8 pont)

 • minden kezdő és haladó társaságkedvelő nordic walkingosnak jó szívvel ajánlom.

A kezdetek… 2012.

KÉRLEK FIGYELJ A KÖVETKEZŐKRE:

 • Érkezz kb 15-20 perccel korábban!

 • Az időjárásnak megfelelően, rétegesen öltözködj, de ne túl melegen, nehogy  kimelegedj.

 • Csak egy kis hátizsák vagy övtáska legyen nálad. A válltáska akadályozza a kar munkáját. 

 • Főleg melegben nem árt ha van nálad pár korty víz, innivaló.

 • Ne hozz magaddal nordic walking botot, majd mi adunk. Ne is vásárolj botot, félő hogy rosszat veszel. A későbbiekben ebben is segíteni fogunk!

TUDNIVALÓK:

Az oktatás időtartama kb. 90 perc. Van aki leromlott fizikai állapotban érkezik hozzánk és sok neki először a 90 perc. Nem probléma, ez esetben rövidebbre vesszük a távot és az oktatás időtartamát.

Nordic walking oktatás és edzés előtt mindig bemelegítünk. A gyakorlatok célja az ízületek átmozgatása, ízületi nedv termelésének élénkítése az ízület “olajozása”. Feladatunk az izmok bemelegítése “üzemi hőmérsékletre” valamint a keringés fokozása is.

A gyakorlottabbakkal a bot segítségével erősítő feladatokat is végzünk. A csapat megszerette ezeket a néhány perces feladatokat, örömmel csináljuk.

Mivel ezen a szép fás-ligetes helyszínen oda-vissza ugyanazon az útvonalon közlekedünk, a még nem olyan jó állóképességgel rendelkezők is velünk tarthatnak, hiszen ugyanott jövünk vissza, korábban is vissza lehet fordulni. A fejlődés pedig hétről hétre lemérhető abban, hogy mikor meddig jutunk el. 🙂

A nordic walking oktatás-edzés és túra egyaránt nyújtással fejeződik be. Célja, hogy a megdolgoztatott izmokat megnyújtsuk, az ízületek mozgásterjedelmét fenntartsuk vagy fokozzuk. Rendszeres végzésével fittebbnek, mozgékonyabbnak fogod érezni magad.

oktatási díj

 • 3000.-Ft/ alkalom

 • 9000.-Ft/4 alkalom

 • 1000.-Ft/edzés (ha már megtanultad a helyes technikát)

4 alkalmas nordic walking oktatási bérlet váltása esetén az alkalmakat nem kötelező egymást követő héten teljesíteni, a bérlet érvényessége 3 hónap. Azonban jobban haladunk, ha minél gyorsabban követik egymást az oktatási alkalmak.

Az oktatás után várunk edzéseinken és túráinkon is!

Ha már megtanultad a nordic walking technikát – rendszeresség, edzések.

Az oktatás után több lehetőség közül is választhatsz:

 1. önállóan folytatod a nordic walking gyakorlását
 2. csoporthoz csapódsz, és társasággal nordikozol
 3. edzéseken veszel részt tudásszintednek megfelelő csoportban

Edzések

Időpont: szerda 8:00, péntek 8:30
Helyszín: szerda: XVI. kerület Naplás-tó, találkozunk a halőr-háznál, péntek: változó, az aktuális helyszínt ITT nézd meg
Részvételi díj: 1200.- Ft (klubkártyával 9 pont)
Kinek ajánlom: szerda: kb 4-5 km tempós teljesítése elvárás, pénteken mindenkinek, akinek a feltüntetett távolság és szintkülönbség nem okoz gondot

A nordic walking egyik nagy előnye, hogy bárhol, bármikor, bárki gyakorolhatja. Nem kell hozzá más, csak egy pár (jó minőségű) speciális bot és egy pár kényelmes cipő.

Azonban ismerjük magunkat, s tudjuk, hogy amit bárhol, bármikor megtehetek, az többnyire elmarad. Ezért érdemes csoporthoz csatlakozni, hiszen ha fix időpontja van a nordic walking edzésnek, akkor már jobban alkalmazkodunk, hiszen azt nehezebb halogatni. A csoportban végzett edzés további előnyei:

 • csapatban biztonságban érzed magad, nem tévedsz el
 • az oktató ismeri az utat, amit bejártok, tudja a hosszát és a nehézségét
 • barátokra lelhetsz, társaságban lehetsz,
 • szakember vezette edzésen szakszerű irányítás mellett sportolhatsz.

Az oktatók különböző tudásszintű csoportokat szerveznek, így akkor sem kell elkeseredned, ha még csak rövidebb távot vagy lassabban tudsz megtenni, lesz számodra is megfelelő csoport.

Rendszeres nordic walking edzéseink időpontját és helyszínét órarendünkben tudod megkeresni.

Nordic walking túra – a kedvenc programunk

Időről időre mi is útra kelünk, s gyönyörű országunk változatos tájain keresünk újabbnál újabb célpontokat, leküzdendő magaslatokat. Van, hogy csak 1 napra indulunk, máskor akár több napig is úton vagyunk.

Időpont: 1 és 3 napos túráink, buszos kirándulásaink időpontját ITT találod
Helyszín: változó
Részvételi díj: változó
Kinek ajánlom: mindenkinek, akinek a feltüntetett távolság és szintkülönbség nem okoz gondot

Nordic walking túra: mennyire nehéz?

Fontos azonban tudni, hogy a túrákon nincs oktatás, ide azokat várjuk, akik már megismerkedtek a botok használatával, s magabiztosan alkalmazzák a technikát. Ezek mindig kicsivel nehezebb, változatosabb terepek, mint az oktatások helyszíne, nem árt felkészülni rá. A szervező mindig jelzi a túrák meghirdetésénél, hogy milyen távolságra kell felkészülni, mekkora a szintkülönbség, s milyen nehézségű a terep. Ezek lényeges információk, figyelembe kell venni, hiszen ha nehézségünk támad a terepen, azzal a csoport haladását akadályozzuk.

Hogyan csomagoljak egy nordic walking túrára?

Egy túrára mindig komolyabban kell felkészülni a hátizsák csomagolásánál is, mintha edzésre vagy oktatásra indulnánk. Itt már az edzésekhez ajánlott öv-táska nem lesz elegendő. A túrák általában hosszabbak időben és kilométerben egyaránt. Komolyabb cipővel kell készülnünk. Egy oktatáson esetleg megfelelő egy vászon sportcipő – esős időben akkor sem praktikus – de terepre rendes túracipőben kell elindulnunk, aminek a talpa lehetőség szerint erőteljesen bordázott.

Nordic walking túrákat az ország minden részébe szervezünk, azokhoz bárki csatlakozhat, aki a fenti feltételeknek megfelel.