Csoportos vagy egyéni úszásoktatás?

Hírlevél feliratkozás

  Gyakran kerestek meg azzal a kéréssel, hogy egyéni úszásoktatást szeretnétek kérni. Nagy ritkán, ha az élet úgy hozza, előfordulhat ez a luxus, azonban nem jellemző. Hogy miért?

  Egyéni úszásoktatás?

  Sajnos az uszodák bérleti vagy pályahasználati díja olyan magas, hogy ezt megvalósítani és megfizetni nem lehet. Ezért egy olyan metódult dolgoztam ki, ami a csoportos oktatáson belül a leghatékonyabb megoldás. Uszodától és óratípustól függően 3-4 fő vesz részt egyszerre az oktatásokon. Ennél a létszámnál lehetőség van arra, hogy mindenki mást és mást gyakoroljon, a választott úszásnemtől, a kiinduló szinttől és haladási tempótól függően. Hiszen nem vagyunk egyformák, van aki lassabban halad és van aki felhasználható alapokkal érkezik. Ennél a létszámnál, tehát a 3-4 főnél akár 4 párhuzamos órát is meg tudok tartani egyszerre, úgy hogy mindenki más-más feladatot végez. (ez a határterhelés, 5 főt ugyanígy már nehezen követek)

  Lehet olcsóbb tanfolyamokat is találni a neten, de ott biztosan nagyobb létszámra kell számítanod, s biztos lehetsz benne, hogy az oktató a kérdéseidre nem fog tudni válaszolni és az egyéni igényeidet sem fogja tudni figyelembe venni.

  Úszásoktatás kiscsoportban

  Tehát ebben az esetben, ahogy én oktatok a csoportos foglalkozások előnye mellett az egyéni órák hatékonyságát nyújtom. Számíthatsz személyre szabott feladataimra és figyelmemre.

  S ne hanyagoljuk el a közösség húzó erejét se! Egy foglalkozáson négyen ugyanabban a “hajóban eveztek”, együtt sírunk, együtt nevetünk. Biztató a  tudat, hogy a másiknak is meg kell küzdenie önmagával, félelmeivel, s jó együtt örülni a sikereknek. Jó energiák mozognak a csoportokban, sokszor úszótársakra is lelnek tanítványaim.